Testimoniale

Testimoniale - HobbytronicaÎţi place Hobbytronica ? Te-a ajutat acest website în vreun fel ? Ai întâmpinat probleme folosind informaţiile publicate aici ? Vrei să îi ajuţi pe ceilalţi să aibă o imagine cât mai obiectivă despre acest website ? Atunci scrie-ne mai jos, într-un comentariu, ce părere ai despre Hobbytronica. Vor fi luate în consideraţie/publicate absolut toate comentariile (fie pozitive, fie negative), cu excepţia celor care conţin un limbaj sau o gramatică necorespunzătoare.

Deci, tu ce crezi despre Hobbytronica ?


 

11200603_959709667396035_9114572609647128924_n

Iulia, NLP Concept

Prima data m-am intalnit cu electronica in clasa a 7-a la disciplina de fizica. In facultate m-am intalnit din nou cu electronica in cadrul disciplinelor de bioinstrumentatie si electronica medicala unde am invatat despre diode, rezistente, amplificatoare, tranzistoare, filtre dar si lucruri mai avansate cum ar fi schemele bloc si principiile de functionare ale diferitelor aparate electromedicale utilizate pentru diagnostic, monitorizare si terapie medicala cum ar fi electrocardiograful, electroencefalograful, electromiograful, ecograful, tomograful, pneumograful, aparate de microelectrochirurgie si electroterapie etc. Electronica a devenit mult mai interesanta pentru mine in timpul facultatii cand am studiat despre activitatea electrica a inimii si a creierului uman, apoi despre aplicatiile practice ale electronicii in medicina.

Consider ca site-ul Hobbytronica este util pentru toti cei care vor sa aprofundeze domeniul electronicii si sa vada lucrurile dincolo de formulele predate la scoala si/sau in facultate. Ciprian, fondatorul site-ului Hobbytronica, are darul de a explica printr-un limbaj simplu, fara termeni sofisticati, si de a te face sa intelegi elemente de electronica, dandu-ti exemple practice si facand corelatii cu fenomene din viata de zi cu zi. Citind articolele de pe acest site vei avea surpriza sa descoperi ca iti clarifici anumite notiuni de electronica pe care poate le-ai asimilat doar teoretic invatand pentru examene.

16 thoughts on “Testimoniale”

  1. Limba “română” a mileniului III folosită de multă lume fără o bază gramaticală solidă și cu un vocabular mai bogat poate fi un motiv de amuzament copios. Neologismele sunt binevenite atunci când nu există corespondente în limba română. Un perfect exemplu este “laptop”, dar în niciun caz scris și pronunțat LEPTOP, așa cum fac mulți ciobani de pe diverse canale TV si nu doar ei, ci si mulți membri ai guvernului. De asemenea, pe zi ce trece se înmulțește numărul snobilor care folosesc locuțiunea adverbială de comparație “ca și” în locul banalei dar CORECTEI prepoziții “ca”. Mulți din cei amintiți o fac datorită groazei vecine cu moartea că vor comite o cacofonie, fiindcă nu știu că în limba română cacofonia NU ESTE o greșeală gramaticală, ci doar o asociere a unui grup de sunete (litere) care sună neplăcut. Folosirea lui “ca și” în loc de “ca” ESTE ÎNSĂ o greșeală serioasă. Nimic grav în a scrie/spune – eu lucrez ca cameristă la un hotel, in timp ce aberația “ca și cameristă”ESTE O GREȘEALĂ, mai ales când cacofonia care bagă spaima în oamenii inculți poate fi evitată ori cu formularea “eu sunt cameristă la un hotel” sau “eu lurez pe post de cameristă la un hotel”. Cum însă această rubrică pentru comentarii (nu testimoniale) ar trebui folosită în domeniul electronicii, mă opresc aici cu gramatica limbii române.

    Reply
  2. Foarte tare site-ul. Explicatiile sunt foarte utile si usor de inteles. Vad ca inca mai este de lucrat la el. Sper sa fie gata cat mai curand!

    Reply
  3. Felicitări,de oameni ca tine avem nevoie în Romania pentru ca cei mici sa crească educați iar cei bătrâni sa se bucure de creșterea lor sunt un amator în ale electricități, electronici și interpolator am ajuns pe siteul tău , sa iți dea dumnezeu sănătate și sper ca și mai multi Romani cu spirit de inițiativa sa poată învinge Bestiile care ne conduc și ne sug sângele.
    Mulțumesc frumos pentru cele inpartsite cu noi oameni de rând.

    Reply
  4. Excelent”site”-ul!De-abia acum l-am descoperit,dar acum ma bucur foarte mult!Cum am mai zis,nu conteaza”meseria de baza”conteaza sa-ti placa”sarmaraia;cablaraia”cum zic eu!Multa sanatate si”Tot inainte”cum se zicea pe vremea”cravatelor rosii”!

    Reply
  5. Un site deosebit de folositor si educativ intr-un domeniu foarte important al vietii de zi cu zi, un domeniu pasionant! Eu mi-am reimprospatat unele cunostinte capatate in copilarie, pe cand construiam mici montajele electronice pe carton, pe care desenam cablajul, finalizat cu sarmulite de cupru lipite cu cositor de piciorusele pieselor! Felicitari pentru site si multe multumiri!

    Reply
  6. Îmi place foarte mult stilul lui Ciprian, care îmi amintește de o carte mai veche, scrisă de E. Aisberg-Televiziunea?…Nimic mai simplu. Este o abordare foarte bună, care încearcă să demitizeze ideea că electronica se poate învăța numai la școală. Este adevărat că învățatul într-un cadru organizat are avantajele sale, dar cu pasiune, răbdare și multă muncă se pot obține rezultate în orice domeniu.

    Reply
  7. Super acest site.Eu sunt nou aici dar am descoperit site-ul cu ceva timp inainte si am citit mai multe articole de aici care chiar mi-au placut.Este frumoasa electronica dar pentru multi dintre cei care o invata singuri(si cazul meu)uneori devine chinuitoare deoarece tot incearca ceva si nu le iese nicicum(ex. sa aprinda un led,sa scoata un anume sunet dintr-un difuzor s.a).Chiar ma simt onorat cand mai intalnesc oameni precum Ciprian care ajung sa stie atatea lucruri despre acest domeniu invatand doar singuri.
    @Ciprian Citind la rubrica unde ati scris despre dvs. si electronica am ramas chiar impresionat si mi-am amintit de mine.Si pe mine ma pasionat acest domeniu de mic cand am inceput sa sacrific aparate de radio si mai ales jucarii care aveau parte electronica iar ceea ce vedeam in interior ma fascina.Din pacate n-am avut in jurul meu pe nimeni pasionat de asa ceva pentru a ma informa despre cercurile de electronica atat de frecvente in acele vremuri si despre cartile/revistele despre electronica care tot in acele vremuri se tipareau din plin iar astazi citesc asa ceva dar pe majoritatea in format scanat.Am asteptat terminarea clasei a 8 a iar apoi am dat examen la un liceu industrial unde exista specializarea electronica si evident ca am optat pentru aceasta dar din pacate n-am obtinut o medie destul de mare asa ca am intrat la mecanica(deci ca si in povestea dvs. diferenta fiind ca eu am patit-o la liceu nu la facultate).Dupa terminarea liceului n-am mai avut niciun chef sa dau la facultatea de electronica deoarece ma obseda faptul ca daca intru nu o sa am cunostinte legate de respectivul domeniu cum se intampla daca reuseam sa fac mai intai liceul in respectivul domeniu.Se zice ca la facultatea de electronica trebuie sa intri electronist ca iesi electronist iar daca as fi in locul dvs. poate m-as gandi sa-mi incerc din nou norocul acolo deoarece ceva imi spune ca inca sunteti destul de tanar,dar decizia va apartine.Numai bine si felicitarile mele pentru acest site minunat pe care l-ati creat!

    Reply
  8. Domnule Ciprian sunt incantat ca se mai gasesc si astfel de situri. Felicitari si succes in mentinerea cat mai mult timp a acestuia.
    Totusi imi cer mii de scuze ca va fac totusi o observatie, referitor la unii termeni ce nu-i stapaniti destul de bine. Ar fi mai indicat ca atunci cand intalniti termeni mai delicati pentru specialitatea dumneavoastra, sa consultati oameni in domeniu ncare sa va lamureasca mai bine despre ce este vorba.
    Mi-am permis acest lucru, intrucat m-am cam saturat de denaturarea limbii9 romane si de inlocuirea acestora cu termeni anlicizati (pe vremea lui Caragiale ne lovisera frantuzismele, apoi germanismele, iar acum vine din urma limba care seamana cu engleza, americana), ca de suntem in NATO.
    Ma refer la “Zoom (factor de magnificare a imaginii)”. Imi pare rau sa va spun, dar se spune corect “factor de apropiere sau marire”, adica mai bine spus la apropierea imaginii fata de obiectiv, fara ca noi sa ne deplasam.
    Inca o data imi cer scuze, dar din intamplare am lucrat in domeniu ceva mai mult de 10 ani.
    Cu stima urez o viata cat mi lunga acestui site
    Victor
    .

    Reply
    • Salut Victor,

      Multumesc de aprecieri dar si pentru sugestii.

      Scuzele iti sunt acceptate.

      Limbile au evoluat dintotdeauna imprumutand cuvinte din alte limbi, fie ca suntem sau nu de acord cu asta. Cum ar fi sa scrii mouse, laptop, boot-strap si alte asemenea cu cuvinte romanesti ? Nu ar fi ca si cum te-ai incapatana sa stai la traditionala lampa cu petrol din orgoliul de a nu importa si utiliza tehnologii noi ca becul, led-ul, tuburile fluorescente etc. ?

      P.S. cu tot respectul: daca faci sugestii rafinate legate de utilizarea limbii romane este de asteptat ca tu sa o folosesti impecabil. Macar in scris.

      Reply
      • Excelent continutul sitului! Imi aduce aminte de tinerete! Pacat ca am mai imbatranit! Il voi recomanda nepotilor, ca am destui 🙂

        Apropos de limba romana si alte limbi, de acord cu “mouse”, “laptop”, etc., dar pentru unele cuvinte chiar nu e nevoie sa inventam americanisme pentru ca ele exista in dictionarul nostru de multa vreme.

        De exemplu, aceasta pagina este denumita cu un cuvant caraghios utilizat in mod automat de multi internauti – “testimoniale”! Ce inseamna acest cuvant!? Exista in limba romana un cuvant invechit, livresc – testimoniu – care de fapt inseamna marturie, dovada, dar in nici un caz testimonial… M-as bucura daca ati lua aminte si la forma (chiar daca poate fi considerat un aspect minor, dar nu e), pentru a-i da si mai multa valoare acestui site, de altfel exceptional in continut!

        Reply
        • Multumesc de aprecieri !

          Referitor la sugestia ta pot sa spun ca limba romana nu a picat din cer in forma pe care o promoveaza academia romana. Ea la origine nu a fost decat o combinatie de urlete de ale stramosilor nostri si de atunci ea incontinuu se adapteaza. Adica renunta in mod natural la cuvinte care nu ne mai sunt de mult foarte necesare si adopta/preia cuvinte noi care servesc mai bine realitatea zilelor noastre.

          In concluzie, vrem nu vrem, limba romana va suna cu totul altfel in viitor. In prezent insa, cel mai important este sa ne putem intelege cat mai eficient, indiferent ce cuvinte folosim.

          Reply
          • Păcat ca nu ești din Iași… înființam o școala de hobbytronica pentru copiii aici 🙂 Legat de ‘testimoniale’, ma încăpățânez sa spun ca sună anapoda de tot, când exista ‘marturii’ care chiar e frumos și romanesc! In rest toate bune!

            Reply
  9. Domnule Ciprian,dacă aș fi citit ( și învățat ) în anii 90 un manual cu noțiuni atât de bogate și explicite ,pe înțelesul meu,probabil acum aș fi ajuns un perfecționist în hobby-ul meu,electrotehnica ; așa , sunt doar un amator… Vă mulțumesc pentru oaza de învățătură ce mi-ați oferit !

    Reply
  10. Felcitari initiatorilor pentru acest site superb cu materiale extrem de bine explicate pe intelesul tuturor. Pacat ca l-am gasit intamplator,probabil ar fi multi tineri incantati sa stie despre acest site. Toata stima

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.