În tabelele de mai jos sunt prezentate cele mai întâlnite simboluri folosite pentru rezistenţe, condensatoare şi bobine electrice [1]. În coloana “Imagine” sunt prezentare fotografii ale tipurilor de componente electronice indicate în coloana “Simbol“. Menţionez că reprezentările din aceste fotografii nu sunt singurele forme sub care sunt fabricate respectivele componente ci doar cele mai frecvent întâlnite.
1. Simboluri pentru rezistenţe electrice.
2. Simboluri pentru condensatoare electrice.
3. Simboluri pentru bobine electrice.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie-l mai departe în grupul tău de prieteni !
Cu bine,
Ciprian
Un site excelent pentru incepatori si nu numai.
Multumesc pentru materialele postate!
CUM leg un condensator la o pompă submersibilă monofazică( are 3 fire: L ,N și înpământare) ,producătorul recomandă un condensator de 20 microfarazi. Mentionez că pompa pornește nu știu dacă merge la capacitatea maximă. Vă mulțumesc anticipa! Dacă mă puteți ajuta cu un sfat sau o schemă de cablare. O zi bună.
Mentionez ca face acest lucru in intervalul 50-130 grade .Daca in schimb am 50 grade in cuptor si rotesc butonul pentru a selecta o temperatura superioara intervalului mentionat (50-130 grade ) de exemplu 180 grade atunci imi taie alimentarea cu , curent a rezistentei electrice ca si cum cuptorul ar avea deja aceasta temperatura .
ce ar trebui sa folosesc sa pot reduce viteza unui ventilator la o centrala termica
Un regulator de putere.
VA MULTUMESC PENTRU ASEMENE INFORMATII.SANT FOARTE UTILE
am o intrebare .La un cuptor electric relativ nou 2013 .atunci cand rotesc butonul pentru selectarea temperaturi ce doresc sa o am in cuptor apare urmatoarea problema .Dau pe 50 grade -in acest moment deschide circuitul de alimentare a rezistentei electrice si il mentine permanent chiar daca temperatura setata sa obtinut .Mentionez ca face acest lucru in intervalul 50-130 grade .Daca in schimb am 50 grade in cuptor si rotesc butonul pentru a selecta o temperatura superioara intervalului mentionat (50-130 grade ) de exemplu 180 grade atunci imi taie alimentarea cu , curent a rezistentei electrice ca si cum cuptorul ar avea deja aceasta temperatura .Nu cunosc motivul pentru care functioneaza asa si cauzele ? va multumesc daca mi-ati o informatie .
Salut.
Probabil butonul respectiv e uzat.
Am incercat de mai multe ori sa fac comentarii la materialele trimise,insa ceva se intimpla si acestea nu sint retinute cred.Ce ar trebui sa fac?.
Am dezactivat aprobarea manuala a comentariilor. Probabil asta era problema.