Ai o idee pentru care ai nevoie de o schemă electrica ? Ai deja o schemă electrică dar ai nevoie de cineva care să te ajute s-o modifici conform aplicaţiei tale ? Atunci lasă un comentariu sau trimite-mi un e-mail cu toate detaliile necesare şi în măsura timpului disponibil îţi voi publica schema aici, în sectiunea Scheme electrice la cerere, de unde va putea fi uşor accesibilă tuturor. Mai jos este prezentata lista cu scheme publicate până acum. Timpul este o problemă pentru toti şi de aceea nu voi putea testa imediat toate schemele publicate aici. Aşa că invit să dai şi tu o mână de ajutor: testeaza schemele declarate ca încă netestate şi transmite-mi apoi rezultatele obţinute.
Releu static cu tranzistoare MOS-FET.
completez: cu afisaj ,potentiometru ,switch on/off etc.
stabilizator de tensiune reglabil 30v.multumesc.
Salut Ciprian.
Am si eu nevoie de un sfat. Am un amplificator audio Saba MI215.Pe partea de alimentare am o punte redresoare ITT B30C300 [30v 300mA]. Am cautat pe net dar nu am gasit care ar fi substitutul ei actual. S-ar putea inlocui cu o alta punte de acelasi voltaj dar cu intensitate mai mare [1 -2 amperi]?
Multumesc anticipat.
Pentru început,pot spune că sunt amator în electronică,abia am învățat cîteva noțiuni elementare despre electronică.Dar dacă aveți sidiul cu codul culorilor al rezistenților,și condesatoarelor,simbolurile coponetelor electronice vă rog să mi-le trimiteți ,contra cost,pot lăsa și Nr: telef.data vitoare.Cu respect…Vă aștept. Sunt Tulcean…
Pentru început,pot spune că sunt amator în electronică,abia am învățat cîteva noțiuni elementare despre electronică.Dar dacă aveți sidiul cu codul culorilor al rezistenților,și condesatoarelor,simbolurile coponetelor electronice vă rog să mi-le trimiteți ,contra cost,pot lăsa și Nr: telef.data vitoare.Cu respect…Vă aștept
Bec cu LED-uri inteligente – Magazinul nostru de selecție de becuri inteligente, cele mai bune becuri, controler de la distanță RGB, bec de iluminat fără fir, floodlight, în departamentul de iluminat de la Fluxbay.com.
Salut,caut o schema Amplificator audio de putere pentru un traductoare electrostatic dar nu gasesc.puteti sa ma ajuta
Am pus întrebarea in mai multe locuri.
Am la dispoziție 115 V ca și am nevoie de 230 V ca, dar niciun fir (de 230 V) să nu aibă fata de pământ mai mult de 115 V. Ideea ar fi să produc cumva, fără transformator, 2 faze de 115 V defazate la 180 grade.
Mă poți ajuta cu o schema, ceva ?
Mersi.
Salut! Mă interesează părerea voastră despre o sursă (stabilizată, pe cât posibil) de 13 V / 140 A! Se poate realiza aşa ceva? Sau e o aberaţie? Ar fi necesară iarna, când mai am “surprize” cu bateria şi, deci, cu pornirea maşinii! Cam atât ar consuma un electromotor de Dacia Solenza… 😀
Nu e o aberatie.
Exista deja ceva asemanator si se numeste robot de pornire (cauta pe net prin magazine de specialitate).
Nu am scris eu corect!… Era vorba de o sursă ÎN COMUTAŢIE! Se poate face? Cum se calculează transformatoarele unor astfel de surse? Dacă la un transformator “normal”, în 230V/13V-50 Hz am nevoie de 50 cmp de miez pentru transferul unei astfel de puteri, dacă aş avea 500 Hz aş avea nevoie de…5 cmp? 😀 Care mai e constanta spire/volt? Întreb pentru că nu ştiu, poate spune cineva?
Bună ziua, domnu´ Ciprian! Un răspuns pentru ce întrebam eu, se poate? 🙂 (Nu am scris eu corect!… Era vorba de o sursă ÎN COMUTAŢIE! Se poate face? Cum se calculează transformatoarele unor astfel de surse? Dacă la un transformator „normal”, în 230V/13V-50 Hz am nevoie de 50 cmp de miez pentru transferul unei astfel de puteri, dacă aş avea 500 Hz aş avea nevoie de…5 cmp? ? Care mai e constanta spire/volt? Întreb pentru că nu ştiu, poate spune cineva?)
Daca n-ai mai construit niciodata nici o sursa in comutatie de macar acolo 100W, sansele sa reusesti sa faci unde de 1500W tind spre zero.
Ia-o treptat. Fa intai una de putere mai mica ca sa incepi sa intelegi practic care e problematica lor
Sursele in comutatie sunt ca motocicletele: daca te urci din prima pe una de 200 de cai fara sa fi mers niciodata nici macar pe un scuter ai sanse maxime sa scapi totul de sub control.
Da, aveţi dreptate! O să încerc cu una de…12V/3A. Ideea e că nu ştiu cum se calculează transformatorul! Care e constanta spire/volt? Cum se calculează suprafaţa minimă a miezului? Sau: transformatorul poate fi făcut şi pe miez din oţel electrotehnic, sau e obligatoriu să fie din ferită? Aştept “răspuns de iniţiere”!!! 😀 Mulţumesc!
Salut Ciprian !
Am si eu nevoie daca se poate de o schema electronica pentru niste LED-uri.
In principiu, vreau sa am 8 leduri puse in cerc si sa se aprinda unul cate unul in sensul acelor de ceasornic, cu un potentiometru care regleaza cat de repede se schimba ledurile intre ele.
Poti te rog sa faci asa ceva 🙂 ? Apreciez mult.
Salut.
http://www.electronics-tutorials.ws/blog/christmas-lights-sequencer-circuit.html .
O varianta mai simpla si mai rapida ar fi sa iei o placa Arduino, sa legi led-uri la iesirea iei si sa faci un soft cu care sa le aprinzi asa cum vrei.
Salut am nevoie de un circuit pt controlul unui motor par cu par bipolar
salut am nevoie de o schema electronica simpla a unui variator de turatie a unui motor de curent continuu 12 volti
http://nicuflorica.blogspot.ro/2013/03/stabilizator-reglabil-de-tensiune-1212v.html
Salut Ciprian.Revin iarasi cu o rugaminte.vreau o schema electronica cu senzori pentru apa,care sa actioneze o pompa cand nivelul apei este maxim,sa sa opreasca pompa cand nivelul este scazut.Este vorba despre un put forat la o adancime de 50m,in care nu am posibilitatea sa pun un plutitor,datorita diametrului mic care al are putul.Am gasit ceva pe internet dar nu ce imi trebuie mie.Te rog lasa un raspuns,indiferent care e ,daca se poate sau nu.Multumesc .
Cu stima
Principala problema aici este cum sesisezi nivelul maxim si minim, mai precis ce fel de senzori ai de gand sa folosesti. Gandeste-te la ce fel de senzori ai putea folosi si cum i-ai putea monta, revino cu aceste informatii si iti pot desena o schema.
Salut din nou.Electrozii vor fi din inox sau aluminiu,care vor fi fixati pe o bagheta de plastic,bagheta care la randul ei v-a fi fixata pe teava de pvc care e montata pe pompa.Principiul de functionare ar fi in felul urmator:atunci ca electrozii pentru nivel minim vor sesiza lipsa apei,ar trebui sa opreasca functionarea pompei,iar cand apa a atins nivelul maxim sesizat de electrodul din partea superioara,sa porneasca pompa.In paralel cu montajul care v-a face automatizare,voi monta si un intrerupator care v-a decupla total pompa atunci cand nu voi avea nevoie de apa,in special iarna.Sper ca m-am facut inteles.As face o schema bloc pentru o mai buna intelegere,dar nu am vazut optiunea de incarcare fisiere in aceasta pagina. Cu stima
Salut Ciprian.ai gasit ceva pentru sesizarea nivelului de apa,cum te-am rugat?sau poate stii de unde se pot procura aceste montaje.am mare nevoie.multumesc
Despre ce electrozi vorbeai in mesajul anterior ? Ce parametri au ?
Salut Ciprian.electrozii vor fi din inox,pentru a evita corodarea lor in timp.dimensiunea unui electrod,v-a fi de maxim 3mm grosime si 200mm lungime
Salut ciprian 🙂
Am si eu nevoie de doua scheme electronice putin mai complicate..
Schema 1:
In mare este vorba de 4 seturi de supercondensatori capabili sa mentina un curent de 12v 10a fiecare , sa se incarce toti odata la apasarea unui buton dar sa se descarce si sa se reincarce separat in felul urmator : setul 1 intra in sarcina1,iar cand acesta s-a descarcat pana la 12v 4a sa iasa din sarcina1 si sa intre in sarcina 2 pana cand setul 2 se consuma la 4a pe sarcina1,sau pana cand el insusi se consuma de tot,dupa care sa intre pe incarcare,iar setul 2 cand a intrat pe sarcina 2,setul 3 sa preia sarcina1 pana cand acesta ajunge la 4 ah si tot asa la infinit.
Schema 2 :
Schema 2 este compusa din 3 seturi de supercondensatori, incarcati la 12-12,5v 15a , care sa se incarce toti deodata odata cu apasarea unui buton dupa care setul 1 preia sarcina 1 pana la 12v 4a,dupa care setul2 preia sarcina iar setul 1 intra in incarcare. Cand setul 2 se descarca la valoarea de 4 a, setul 3 sa preia sarcina , setul 2 sa intre pe incarcare ,iar cand setul 3 este descarcat sa preia sarcina setul 1 si tot asa. As dori ceva trainic deoarece nu vreau sa mi se arda de la fluctuatii sau sa explodeze sau ceva de acest gen..
Este o provocare uriasa, eu tot incerc sa o fac acasa insa incerc fara tranzistori deoarece nu inteleg cum functioneaza ei.
Si ca ultima intrebare, ce fel de schema imi trebuie daca vreau sa reduc 18v la 12v in conditiile in care eu am 130a ( curent continuu). O rezistenta m-ar ajuta oare?
Salut.
Cum adica incarci un condensator la 12V si 15A ? Il poti incarca la 12V dar curentul de incarcare depinde cu ce viteza de incarcare il incarca sursa. Curentul nu e ceva static (asa cum e tensiunea). Reformuleaza problema adaugand mai multe detalii despre ce vrei sa faci pana la urma.
La ultima ta intrebare se poate face un stabilizator coborator in comutatie, coborator, sau un stabilizator liniar serie, tot coborator. Daca pui o rezistenta, vei reduce ceva ceva, insa tensiunea de iesire va varia cu sarcina (daca consumul e mare o sa ai o tensiune mai mica la iesire, iar daca consumul e mic tensiunea de iesire va fi mai mare).
Vorbest de acei supercondensatori de 2.7v si 150F sau chiar 300 F, din cate am inteles un farad sustine un amper sau ceva de acest gen. Nu stiu exact ce tip de curent imi trebuie la intrare, ideea este ca vreau sa se incarce la valoarea respectiva si nu mai mult sau mai putin. Este imposibil ?
Vreau sa construiesc o placa de comanda pentru un proiect de inventica, si nu prea pot vorbii despre proiect liber deoarece nu este inca brevetat.. Stiu sigur ca se poate face asa ceva, insa nu stiu cum..
Pai daca nu-mi prea poti da ce am nevoie, nici eu nu prea inteleg ce vrei sa faci si implicit nu prea te pot ajuta :).
Salut Ciprian,
Poti sa ne ajuti cu schema pentru un wireless charging pad pentru un LG G3? Practic este o bobina cu ceva electronica, cred.:).
Ar fi super de construit !
Nu am scheme de la un anumit produs. Iar pentru a face una e nevoie sa stim detalii despre circuitul receptor de energie wireless din telefonul ala (ceea ce eu nu stiu).
tensiunea este de 12v la un curent de 3amp cu stabilizare si protectie pentru a nu mi distruge consumatorul in cazul unui eveniment
multumesc
Pentru un curent asa de mare iti recomand alta schema: http://cdn.instructables.com/FHR/ORRK/I760P6YT/FHRORRKI760P6YT.LARGE.jpg
Pentru 3A e suficient sa folosesti doar 1 tranzistoar de putere (nu 3 ca in schema).
Atata 7812 cat si tranzistorul de putere trebuie puse pe un radiator.
Daca mai ai intrebari, intreaba aici sau da-mi un mail. Chiar daca raspuns mai greu, dar o sa-ti raspund.
sigur ca in principiu nu poate fi ceva prea complicat,dar în calitatea mea de novice in materie si nu in ultimul rand pretul la cre se poate procura un astfel de dispozitiv ma determinat sa incerc sa mi confectionez unul cu ajutorul unor scheme asa cum le denumesti tu, clasice dar pe care nu le posed mai ales in ceeace priveste redresorul si filtru aferent tinand cont totodata de eliminarea zgomotului ce poate fi produs in circuitul audio
multumesc oricum pentru raspuns
Un exemplu de astfel de schema este dat aici: http://images.elektroda.net/87_1288535921.gif
Daca imi spuii ce tensiune si ce curent iti trebuie la iesire, precum si daca vrei stabilizare sau nu, iti pot recomanda si ce valori ar trebui sa aibe in cazul tau componentele din acea schema.
Nu ma pot abtine. Esti praf cu limba romana. Faci greseli elementare, nu de finete. Consider ca orice om (cat de cat educat), trebuie sa stie sa puna in pana mea o virgula. Eu cred ca esti praf la orice, nu numai la electronica. Te citezi ” sigur ca in principiu nu poate fi ceva prea complicat”. Daca nu este complicat, de ce nu-l faci tu. Te dai si destept.
salut ,te rog sa mi spui daca ma poti ajuta cu o schema pentru realizarea un astfel de alimentator, https://markgrant.co.uk/linear-power-supply/227-bel-canto-dac-15-12-volt-linear-power-supply-by-sbooster.html
multumesc
Schema nu o am dar din cate vad pare ceva clasic si simplu: transformator de retea + redresor + filtru.
Salut,
Te rog, oferă-mi o soluție ieftină pentru îmbunătățirea arcului electric pentru un aparat de sudare cu șunt magnetic (http://www.tehnoactiv.ro/images/sudura/aparatetransmma/03moderna3160/moderna3160.html). De cele mai multe ori am probleme cu amorsarea arcului electric.
Daca nu esti multumit de cat de usor se amorseaza arcul electric inseamna ca aparatul este proiectat prost. Stiu ca nu e raspunsul pe care il asteptai dar: ca sa imbunatatesti in mod ieftin ceva ce din start a fost proiectat prost e practic imposibil.
Asa ca sfatul meu este sa cauti altul care merge din start asa cum iti place. Din pacate nu am experienta prea mare cu aparatele de sudat asa ca ca nu ma pot baga sa-ti recomand ceva anume.
Mulțumesc pentru promtitudine și pentru sfat.
O solutie ieftina pentru imbunatatirea arcului electric ar fi punerea in paralel in primarul aparatului a doi condensatori de 380 v sau 400 v si vreo 5 uf .Cica ar creste putin tensiunea in secundar si implicit arcul electric va fi mai stabil.
Salut, Marian. Mulțumesc pentru această soluție. Am fost încercat această variantă. Tot am ridicat valoarea capacității (am ajuns undeva la vreo 300uF), dar din păcate n-am observat îmbunătățiri drastice. Oricum, îți mulțumesc.
Salut ,am descoperit o sursa de energie dar problema este ca pot obtine voltaj foarte mare dar problema este ca amperajul este foarte mic..undeva la 006 miliamperi.Imi poti spune daca exista vreo schema pentru marirea sau amplificarea ampeajului?Multumesc si astept un raspuns…
Salut.
Da. Se numeste convertor de tensiune. Daca vii cu mai multe detalii concrete o sa caut si poate reusesc sa-ti propun si o schema ;).
Salut . Ma poate ajute si pe mine cineva. Pe scurt – vreau sa dau flashuri cu proiectoarele de la masina. Am incercat cu o dioda de sens 1N5408 dar se incalzeste foarte foarte tare , se dezlipeste fludorul si se umfla tubul termocontractabil. am tras un cablu de la plusul de faza lunga la plusul de proiectoare cu o dioda pe cablu … as vrea sa stiu ce trebie sa modific , trebuie o dioda mai mare ? o schema si cateva sfaturi m-ar ajuta. Multumesc !
Dioda aia e de doar 3A iar proiectoarele impreuna consuma probabil mult mai mult. Asta e un motiv suficient ca sa si se incinga lucrurile pe acolo.
Nu ai explicat de ce ai ales sa folosesti dioda aia. Ce rol are ?
Salut
As dori si eu o schema de control PWM -day light pentru un vehicol care are becuri Halogen 55w si sa le aprinda in 40% din capacitate.
Crezi ca ma poti ajuta ? Multumesc anticipat
Da, te pot ajuta dar nu chiar acum pentru ca deocamdata sunt aglomerat cu alte proiecte.
Salut! Vreau sa fac un amplificator . Imi poti recomanda o schema care sa merite!
Iti pot, dar intai trebuie sa explici cat de clar poti tu ce intelegi prin “sa merite”.
☺Cred ca 100w ar fi de ajuns! Dar daca ai facut una care se aude bine si nu este de 100w nu este o problema!Eu am facut una de 40w si parca trebuie mai mult..Ms!
Trimite-mi un e-mail cu cererea ta si o sa-ti trimit.
Da,sunt sigur ca sunt legate in serie.Am incercat de la o sursa externa reglabila,pe la 19 volti incep sa se aprinda ledurile.In catalog m-am uitat,parca 140 de miliampri trebuie pt. un led.Reglabil ar fi excelent,pt. ca pot regla sa lumineze la fel ca farul celalalt.
Salut Ciprian! Am si eu nevoie de putin ajutor din partea ta daca se poate. Am de facut un proiect si anume un amplificator selectiv, la o frecventa de 24MHz, cu o amplificare de minim 100 si o banda de trecere 10KHz-20Khz.
Imi poti descrie cate ceva despre acest device si cum pot realiza schema respectiva? Mentionez ca e pentru un proiect la facultate. Multumesc anticipat!
Salut.
Din pacate nu am inca experienta in domeniul frecventelor inalte.
Salut Paul. Incerci sa construiesti o modulatie sau un amplificator RF liniar?(diferenta e mare).Daca vorbim de un amplificator CB sau WARC e simplu. Modulatie … altceva ( LC / VCO/VXCO). Sfatul meu ar fi sa citesti cu mare atentie datasheeturile legate de banda CB (27MHz)…. relativ 2sc2078/2sc2312/RD16hhf1 …etc sunt de mare ajutor. In ce priveste carrier / bandwith ….citeste putin despre oscilatoare … colpits / VCO/ PLL /LC… etc
Te rog da detalii exacte legate de proiect si poate te pot ajuta.
Salut. Din cate mi-a explicat cineva un amplificator selectiv este circuitul care setat pe o anumita frecventa iti amplifica semnalul de intrare daca acesta din urma are frecventa aceeasi cu a amplificatorului, deci practic el iti modifica doar amplitudinea dar numai daca frecventa corespunde cu cea a amplificatorului. Este bine sau ai alta explicatie?
Acum inteleg ce doresti sa construiesti. In mare parte orice etaj de radiofrecventa trebuie ajustat pe acea specifica frecventa ( nu e complicat, impune multe filtre LC band pass) iar sistemul in mare parte e utilizat de radioamatori. Circuitul arata cam asa http://www.qsl.net/va3iul/Homebrew_RF_Circuit_Design_Ideas/28MHz_100W_Liinear_PA.gif , dar trebuie sa modifici inductantele si condensatorii de intrare iesire. Intradevar, pe banda de 24MHz nu sunt foarte multe scheme. Foloseste schemele pentru CB ( tranzitorii mentionati sunt ok ) si investeste 12 USD pe un SDR-RTL si ulterior poti modifica etajele de intrare /iesire.
Multumesc mult pt ajutor, la sfarsitul acestei saptamani ma apuc de proiect, daca mai am intrebari o sa te mai contactez. Merci inca o data!
Salut din nou, am o intrebare daca ma poti ajuta, ce semnifica cifrele din dreptul fiecarei bobine, banuiesc ca sunt ceva detalii despre bobina, gen inductanta, nr de spire, distanta dintre spire? Poti sa-mi detaliezi putin fiecare enunt(14ID 3 1/2T 4P)? Multumesc anticipat!
Salut
As avea nevoie de o schema pentru a alimenta 8 leduri smd,LW G6CP,legate in serie,folosita la un far de masina.Modulul original a avut 3 intari:1.masa(-),2.alimentare de la pozitie(+),3.alimentare de la DRL(lumina de zii)(+),si 2 iesiri,(+),(-).Cand este alimentat 1si 2,ledurile trebuie sa lumineze cu intensitate minima,iar cand este alimentat 1 – 3 trebuie sa lumineze la intensitate maxima.Mentionez ca modulul original s-a intrerupt(este de marimea unei cutii de chibrituri),si este turnata in rasina,nu pot da seama ce este in ea.
Multumesc anticipat pentru ajutor
Esti sigur ca ledurile tale sunt legate toate in paralel ?
Pot face o schema insa nu stiu concret ce curent ar insemna intensitate minima si ce curent ar insemna intensitate maxim. Pot sa fac aceste intensitati reglabile urmand ca tu sa le reglezi dupa gust.
Raspunde la intrebarea de mai sus si dupa ma voi ocupa si de schema ta.
Da,sunt sigur ca sunt legate in serie.Am incercat de la o sursa externa reglabila,pe la 19 volti incep sa se aprinda ledurile.In catalog m-am uitat,parca 140 de miliampri trebuie pt. un led.Reglabil ar fi excelent,pt. ca pot regla sa lumineze la fel ca farul celalalt.
Incearca sa constuiesti doua convertoare step-up (ridicatoare) folosind ce scrie in articolul de aici: https://hobbytronica.ro/convertoare-dc-dc-cu-mc34063/ . Faci un convertor care are intrarea pe pinii 1 si 3 (intensitate minima) si unul care are intrarea pe pinii 1 si 3 (intensitate maxima).
salut ciprian.daca nu deranjez prea mult as dori o schema,pentru a cupla si decupla alimentarea unui acumulator.sa decupleze cand tensiunea ajunge la 14,4v,si sa cupleze cand acesta acesta se descarca la 11,5v.as dori ceva simplu de constrit si stabil in timp.tot ce am incercat pana acum,din schemele gasite pe net,an timp asi modificau parametrii de functionare,si era cat pe ce sa stric un acumulator,care al foloseam pentru a ilumina casa atunci cand cadea reteaua electrica.multumesc anticipat.cu stima,
Notat.
LM393
o schema ceva de la care sa pot porni constructia montajului cu lm 393?
LM393 e un dual voltage comparator. Foloseste un divizor rezitiv tip referinta (exp:14.4V) si are iesire negativa cat si pozitiva. In concluzie , daca montajul tau depaseste un voltaj … poate opri ciruitul sau il poate porni (dual comparator) . Daca sarcina de iesire este relativ mare poti folosi 393 in a comanda un P-Ch mosfet sau un releu.
multumesc de raspuns.azi merg sa cumpar integratul,si ma voi apuca de treaba.cu stima
salut pe mine m-ar interesa o schema pentru o sursa de tensiune de 1.2v max 1.5v si amperaj mare 10-15A neprotejata la scurt circuit.
imi este necesar la identificarea componentelor puse in scurt circuit pe placile de baza la calculatoare
pe ramurile de alimentare de 12v sau 19v folosesc deja un transformator toroidal de putere cu o punte redresoare de 60A racita activ. aici e simplu alimentez circuitul si astept sa se incinga componenta defecta. e dificil insa cand trebuie sa alimentez grila de la CPU sau Nord Bridge unde tensiunea nominal de alimentare ar trebui sa fie de 1.1-1.3v
multumesc
Notat !
Salut ,
As avea si eu nevoie de o schema pentru un stabilizator de tensiune cu element de reglaj paralel.Trebuie sa am tensiunea de iesire reglabila intre 1 si 2 V , tensiunea de intrare intre 2.4 si 3 V si sarcina de 20 ohmi.
Salut.
O sa fac una si o voi publica pana la sfarsitul saptamanii. Esti sigura ca tensiunea de intrare nu va scade sub 2,4 V ?
Salut,caut o schema de generator semnal pentru injectoare(diesel) electromagnetice si piezo-electrice dar nu gasesc.Daca ma poti ajuta eventual si cu realizarea ei,contracost bineinteles. Multumesc!
Asa cum ti0am raspuns si pe mail, din pacate nu am asa ceva.
Buna ziua! As dori sa construiesc un alimentator liniar cu tensiunea de iesire de 13,8V si curentul maxim (continuu…) de 30A . Vreau ca elementul stabilizator serie sa fie cu Mos-Fet, randament cit mai mare (transformator de alim, in ca, cu tensiunea apropiata de 14-15,5 V…) … Cunoaste-ti vreo schema de acest gen, verificata?
Salut. As putea sa-ti desenez eu una.
Inainte de asta sa lamurim niste lucruri:
– randamentul unei surse liniare depinde de diferenta dintre tensiunea de intrare si cea de iesire, si nicidecul de cat de “desteapta” e schema sursei;
– stabilizatoarele liniare au nevoie ca tensiunea de intrare sa fie cu cel putin 1-2 Vcc mai mare decat cea dorita la iesire. In cazul tau esti la limita din acest punct de vedere si deci nu prea vei avea stabilizare.
Cel mai bine revino cu un mesaj in care spui mai clar datele problemei (pentru ce iti trebui 13,8 V si 30A, de ce vrei musai sursa liniara etc.)
Multumesc. Sa vad cum ma voi descurca s-o si fac. Cand am rezultate o sa-ti povestesc.
Salut,
Vreau sa construiesc o sursa de tensiune , sa fie pana in 25kV. O s-o folosesc la descarcari tip corona. Ce schema mi-ai recomanda?
Mersi
Salut. Iti recomand: http://www.dicks-website.eu/hvpowersupply/enindex.html
Nu am facut-o insa am citit descrierea si din punctul meu de vedere este buna pentru ce-ti trebuie tie. Daca ai nevoie sa o adaptezi proiectului tau anunta-ma si in masura timpului disponibil am s-o fac.
Aveti idee unde pot gasi schema unui incubator pui de gaina de mare capacitate?
Multumesc
Ce intelegi mai exact prin “de mare capacitate” ? In esenta, schema unui incubator consta intr-un termostat cu o precizie mai buna de 1 grad Celsius. Iar astfel de scheme sunt multe pe net. Daca nu te descurci sa alegi una, revino cu mai multe detalii despre ce vrei sa faci.
Salut,
Este vorba de scheme electronice.. cele electrice sunt cele ce se fac pentru instalatia electrica din casa sau panouri de automatizari.
O zi buna si o sa incerc sa vin si eu cu ceva idei de montaje !
Merci de observatie !