1 thought on “Diverse”

 1. Ar fi mult de dezbătut despre acest subiect.Pe scurt : depinde în ce domeniu utilizezi energia electrică.
  – la iluminat casnic : folosirea tuburilor fluorescente,lămpilor de iluminat ecologice,lămpilor cu LED-uri .Aici trebuie analizata nocivitatea luminii lor pentru vedere şi organism .Vezi radiatii .Reglarea intensităţii luminii prin telecomenzi pentru uz casnic ,folosirea senzorilor de mişcare sau de prezenţă la iluminatul public, sistem de comandă a iluminatului pe autostrăzi implementat la autovehicule.
  – pentru electrocasnice nu văd soluţii decât înlocuirea boilerului electric cu alta sursa de apa caldă.Orice modificare de putere duce la scăderea randamentului sau eficacităţii aparatului ,de ex. aspiratorul şi normele europene ecologice.
  – calculatoare şi TV – monitor cu LED-uri , tableta cu display mai mare, TV cu LED, laptop.
  – folosirea energiei alternative pentru producerea electricităţii acasă.Asta e un subiect mare.Ceea ce se găseste pe piată are un pret mare ce se amortizează odata cu fiabilitatea instalaţiei- randament zero.Mijloacele de stocare a electricităţii sunt scumpe (acumulatori) sau unii nu vor să dea pe piaţă.Am citit acum câţiva ani ca germanii descoperisera un material ca folia de plastic , ca alternativa la panourile fotovoltaice iar acesta urma să aibă aplicatie în industria automobilelor hibride.
  – vreau să vad schema electrica şi electronică a unei instalaţii fotovoltaice de uz casnic – la acestea nu-ţi trebuie aprobare de la fraţii mai mari.Releul de încărcare,convertorul , blocul de relee care comută încarcarea si consumul pe grupuri de baterii sau pe reţeaua industrială.
  – la autoturisme şi nave, eliminarea cutiei de viteze sau sistemului reductor-inversor cu generatoare ,invertoare şi motoare electrice ,sistem luat de la tracţiunea feroviară.
  Dacă intrăm în amanunte găsim multe lucruri interesante din domeniul electronicii

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.