Introducere

Bine ai venit pe Hobbytronica !

Vrei să înveţi, să înţelegi sau chiar să practici electronică şi nu ştii de unde să începi ? Atunci acest site este probabil cel mai bun loc pentru asta, deoarece Hobbytronica înseamnă pasiune pentru electronică. Crezi că exagerez şi că fără ani buni pierduţi pe băncile şcolii nu poţi reuşi singur în electronică ? Citeşte aici despre mine şi poate te vei convinge.

Cum poţi învăţa electronică pe Hobbytronica ?

Informaţiile de pe Hobbytronica sunt concentrate în principal în secţiunea articole, care la rândul ei este divizată în mai multe categorii. Limbajul folosit este unul cât se poate de simplu, în special în categoria electronică pentru începători. În cazul în care totuşi întâlneşti simboluri, notaţii sau termeni pe care nu-i cunoşti sau pe care doar i-ai uitat, te poţi lămuri rapid consultând secţiunea informaţii rapide. Dacă nici acolo nu găseşti ceea ce cauţi, poţi intra în secţiunea contact unde poţi cere informaţiile de care ai nevoie.

La fel ca şi în orice altă ştiinţă exactă, funcţionarea montajelor electronice poate fi precis prezisă doar prin ecuaţii matematice. Pentru cele folosite mai frecvent, Hobbytronica îţi pune la dispoziţie secţiunea calculator on-line.

Hobbytronica este un site care se află într-o continuă dezvoltare şi astfel este posibil ca la un moment dat să nu găseşti aici ceea ce cauţi. Pentru aceste situaţii îţi sugerez să consulţi şi secţiunea link-uri utile.

Hobbytronica urmăreşte în principal calitatea şi de aceea articolele nu pot fi livrate pe bandă rulantă ci doar atunci când vor fi considerate suficient de bune. La fel stau lucrurile şi cu celelalte secţiuni. Daca vrei să fii anunţat pe e-mail când apar noutăţi pe Hobbytronica, te poţi înscrie la newsletter folosind formularul de abonare din dreapta.

Ce îţi pregăteşte Hobbytronica pentru viitor ?

I)   La prima vedere Hobbytronica pare a se adresa doar începătorilor în electronică. În viitor însă, vor fi incluse şi articole despre automatizări, circuite logice, electrotehnică, soft-uri folosite în electronică şi multe altele.

II)  Toata lumea spune că teoria fără practică este o pierdere de timp. Hobbytronica, fiind o interfaţă virtuală nu-ţi poate oferi “programe de practică” însă în viitor va include o secţiune cu tutoriale despre cum să realizezi diverse activităţi practice specifice electroniştilor.

III) Hobbytronica va include şi o secţiune de proiecte electronice, alese şi gândite în funcţie de nevoile tale şi de componentele accesibile în România. Toate proiectele vor incluse schemele electrice, documentaţia necesară înţelegerii complete a modului de funcţionare, desenele (layout-urile) cablajelor imprimate necesare, modelarea 3D a tuturor etapelor de realizare a proiectului, lista de componente precum şi furnizori din România de unde le poţi găsi.

După cum vezi, site-ul Hobbytronica are multe obiective, însă în spatele lui deocamdată lucrează un singur om. Dacă îţi place Hobbytronica şi vrei să ajuţi acest site să crească mai repede o poţi face devenind colaborator sau prin donaţii cu ajutorul cărora potenţialii colaboratori ar putea fi plătiţi să dea o mână de ajutor. De asemenea, poţi ajuta Hobbytronica distribuindu-i paginile în reţeaua ta de prieteni.

Deocamdată cam asta intenţionează să-ţi ofere Hobbytronica. Se spune că nimic măreţ nu se poate obţine fără entuziasm şi fără efort. Hobbytronica încearcă să-ţi uşureze partea cu efortul iar ţie nu-ţi rămâne decât să faci rost de entuziasm. Simplu ? Te-ai hotărât să înveţi electronică ? Dacă da, nu mai aştepta momentul potrivit, începe ACUM şi AICI !

Success !
Ciprian